Yusuf Çim Kimdir

Yusuf Çim (d. 26 Eylül 1991, İstanbul),Türk Şarkıcı, aktör, sunucu ve manken.

Ailesi ve eğitimi
26 Eylül 1991’de İstanbul Fatih’te, aslen Giresun Alucralı olan 3 çocuklu bir ailenin en küçük ferdidir. Eczacı bir babanın çocuğu olan Çim’in bir abla ve bir ağabeyi vardır. Eğitimine Cibali İlköğretim Okulu ve Riyaziyeci Salih Zeki orta okulundaki eğitiminden sonra Beyoğlu Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Teknolojisi mezun oldu. Akademi 35.5 Sanat Evinde oyunculuk eğitimi aldı.

Kariyeri

2009 yılından itibaren birçok markanın ve FHM dergisi katalog çekimlerinde yer alan Çim, ikinci olduğu 2011 Best Model of Turkey öncesi ve sonrası birçok defile de boy göstermiştir.

İlk Tv dizisi deneyimini 2014 Aralık ayında Show TV’de yayınlanmaya başlayan Ezra adlı dizideki “Başkomiser Tek Tabanca Mustafa” rolünde yaşadı. Star Tv’de yayınlanmakta olan başrolünü Demet Özdemir ile paylaştığı Çilek Kokusu (2015) adlı dizide “Burak Mazharoğlu” karakterini canlandırdı. (2016) yayınlanmaya başlayan Hanım Köylü adlı dizide Gülsim İlhan Ali ile başrolü paylaştı. Aralık 2017 itibariyle Seven Ne Yapmaz adlı dizide Ozan karakterini canlandırmaktadır.

Oyunculuğun yanı sıra Show TV’de “Piramit” adlı yarışmanın ve 2016 Yılbaşı akşamı Show Tv de yayınlanan ‘Sibel Can ile Yılbaşı Özel’ programının sunuculuğunu yaptı.

2013 Ağustos’da  “Olsun Bi Kere” EP Albümüyle çıkaran Çim, Demet Akalın’ın “Aşk” ve “Sabıka” adlı iki şarkısının klibinde yer aldı.

Özel yaşamı
Hâlen bekâr olan Yusuf Çim, Beşiktaş taraftarıdır.

Filmografisi

  • Ezra – 2014 – Başkomiser Mustafa
  • Piramit – 2015 – Kendisi
  • Çilek Kokusu – 2015 – Burak Mazharoğlu
  • Hanım Köylü – 2016 – Ferit
  • İçimdeki Fırtına – 2017 – Emre
  • Seven Ne Yapmaz – 2017 – Ozan