Cansu Dere Kimdir

Cansu Dere (d. 14 Ekim 1980, Ankara) Türk aktris, sunucu ve manken.

Yaşamı

Yunanistan göçmeni bir ailenin kızı olan Cansu Dere, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladıktan sonra İzmir Vali Vecdi Gönül Lisesi’nden mezun oldu.  Mankenliğe ağırlık vermesinden dolayı İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nü yarıda bıraktı.

Kariyeri

2000 yılında Kanal D Miss Turkey 3. güzeli oldu ve profesyonel mankenlik yapmaya başladı.  Ünlü Türk moda tasarımcılarının defilelerinde yer aldı. İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin tüm yurt dışı organizasyonlarında Türkiyeyi temsil eden Cansu Dere, Paris’de çeşitli defilelere katıldı ve birçok önemli fotoğrafçıyla çalışmalar gerçekleştirdi (2002-2003).

Başarılı bir manken iken sunuculuğa ve oyunculuğa geçiş yapan Dere 2000 yılında ilk sunuculuk deneyimini Kanal D’deki Çocuk ve Müzik programıyla yaşadı. 2004 yılında Show TVde yayınlanan Türkiye’nin Yıldızları adlı yarışmayı sundu. NTV’de yayınlanan Life Style Moda programında sunuculukla birlikte editörlükte yaptı. 2005’te yine NTV’de N Moda programının sunuculuğunu üstlendi.

2004’te Metro Palas adlı dizide Nazan karakteriyle oyunculuğa adım attı. Alacakaranlık, Güz Yangını dizilerinde rol aldıktan sonra Sıla (2006-2008) isimli dizide Mehmet Akif Alakurt ile birlikte başrol oynayarak popülerliğini arttırdı. Kabuslar Evi: Takip’te ilk sinema tecrübesinden sonra ertesi yıl önemli gişe başarısı yapan Son Osmanlı Yandım Ali (2007) adlı filmde Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte rol aldı.

2009’da döneme damgasını vuran Ezel dizisindeki Eyşan rolü ile daha da ününü pekiştiren Dere, 2016 Ekim’inde Star tvde yayınlanmaya başlayan Anne (dizi) dizisinde Zeynep karakterini canlandırdı.

Özel yaşamı
Uzun süre aktör Cem Yılmaz ile birliktelik yaşayan Cansu Dere bekârdır. Arda Dere adında bir erkek kardeşi vardır.

Filmografisi

Sinema
Yıl Adı Rol Notlar
2006 Kabuslar Evi: Takip Köylü Esma Yardımcı Karakter
2007 Son Osmanlı Yandım Ali Defne Başrol
2009 Acı Aşk Oya Başrol
2009 Casus Kızlar Alex Seslendirme
2010 Yahşi Batı Mary Lou Yardımcı Karakter
2011 El Yazısı Zeynep Başrol
2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm Songül Başrol
Televizyon
Yıl Adı Rol Notlar
2004 Metro Palas Nazan Başrol
2005 Alacakaranlık Irmak Bozoğlu Yardımcı Karakter
2005 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu
2005 Güz Yangını Ceylan Başrol
2006-2008 Sıla Sıla Başrol
2009-2011 Ezel Eyşan Atay Başrol
2010 Altın Kızlar Ceylan Konuk Oyuncu
2012 – 2013 Muhteşem Yüzyıl Firuze – Hümeyra Yardımcı Karakter
2016 Anne Zeynep Güneş Başrol