Yeşim Ceren Bozoğlu Kimdir

Yeşim Ceren Bozoğlu (d. 29 Temmuz 1974, Ankara), Türk aktris, yönetmen, seslendirme sanatçısı ve eğitmen.

Çocukluğu İstanbul ve İzmir’de geçti. Dokuz Eylül Üniversitesi, Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk bölümünü bitirdi.

Kariyeri
Sanat yaşamına tiyatro ile başlayan Bozoğlu, mezun olduğu yıl oynadığı tek kişilik “Kadınlar” adlı oyun ile Cumhuriyet Gazetesi ve Ayşegül Yüksel tarafından yılın genç kadın oyuncusu seçildi. Devlet Tiyatrosu, Şehir Tiyatroları, Duru Tiyatro gibi topluluklarda yer alan sanatçı, tiyatro oyunlarında yönetmenlik de yaptı.

İstanbul’a figüranlıkla başladığı ekran serüveninde önemli dizi rollerinden bazıları Doktorlar’da Doktor Fikret Eralp, Geniş Aile’de Coplu Sevim, O Hayat Benim’de Nuran karakterleridir. Bozoğlu, 2017 itibariyle Kalbimdeki Deniz adlı dizide Fikriye karakteriyle kariyerini sürdürmektedir.

Sayısız kısa filmde ve birçok sinema filminde rol alan Bozoğlu’nun başrolünü oynadığı ve Türkiye’de bir ilk olan doğaçlama sinema filmi Bahtıkara (2010) İpekyolu Film Festivali’nde “en iyi film” ödülünü kazandı.

Profesyonel olarak oyunculuk koçluğu konusunda Türkiye’nin en tanınan ismi olan oyuncu Duru Tiyatro’da Türkçe, bir başka kursta İngilizce oyunculuk dersleri verdi. Atölye 1314 adında bir oyunculuk okulu olan Yeşim Ceren Bozoğlu’nun oyunculuk hakkındaki deneyimlerini paylaştığı “Dersimiz Oyunculuk” isimli bir kitabı vardır.

Mirkelam’ın Asuman Pansuman ve Rober Hatemo’nun Doludizgin adlı kliplerinde de oynamıştır.

Özel yaşamı
Kendisi gibi oyuncu olan Sinan Çalışkanoğlu ile bir evlilik yaşadı (e. 2007 – b. 2010). Dedesi ilk yerli otomobil girişimi olan “Devrim Arabaları”nda görev alan dönemin TCDD müdür yardımcısı Mühendis Emin Bozoğlu’dur.

Filmografisi

  • Kalbimdeki Deniz – 2016-2017 – Fikriye
  • O Hayat Benim – 2014-2015 – Nuran
  • Güldür Güldür Show-2013-Oya
  • Bebek İşi – 2013 (Rahşan)
  • Aldırma Gönül – 2013 – Petek Esrik
  • Elde Var Hayat: Sınav – 2012 – Müdür muavini Zehra Öğretmen (Konuk oyuncu)
  • Ateşin Düştüğü Yer – 2012
  • Elde Var Hayat – 2011 – Müdür muavini Zehra Öğretmen
  • Canım Babam – 2011 – Alev
  • Geniş Aile – 2009-2011 – Sevim
  • Bahtı Kara – 2009
  • Yüreğine Sor – 2009
  • Deli Deli Olma – 2008
  • Kirpi – 2008 – Dilarasu
  • Kısık Ateşte 15 Dakika – 2006
  • Eve Dönüş – 2006
  • Polis – 2006
  • Doktorlar – 2006 – Fikret Eralp
  • Beşinci Boyut-Bir Annenin Zor Günleri – 2005 – Zehra
  • Alanya Almanya – 2005
  • The İmam – 2005
  • Öteki Gece – 2005
  • Avrupa Yakası – 2004 – Zuhal
  • Meleğin Düşüşü – 2004
  • Bir Aşk Hikayesi – 2004
  • İki Genç Kız – 2004
  • Arapsaçı – 2004
  • Günahım Neydi Allahım – 2003
  • Sultan Makamı – 2003
  • Azad – 2002 – Göze
  • Gülbeyaz – 2002 – Meryem
  • İngiliz Kemal – 2001
  • Yeditepe İstanbul – 2001 – Nilgün
  • Gece Martıları – 2000
  • Sıcak Saatler – 1998