Aylin Kabasakal Kimdir

Aylin Kabasakal (d. 27 Şubat 1974, Almanya), Türk aktis ve sunucu.

Anne tarafı Girit, baba tarafı Midilli Adası’ndan gelmiş olan Kabasakal’ın annesi İzmirli, babası Manisalı’dır. Babasının çalıştığı Almanya’da dünyaya gelen Kabasakal, İzmir’de 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Oyunculuk Bölümü ‘nü birincilikle bitirdi.

Kariyeri
Ekran kariyerine bazı müzik kanalı ve Tv kanallarında sunuculuk yaparak başladıktan sonra 1996 yılında Tatlı Kaçıklar dizisi ile oyunculuğa geçti. Görgüsüzler, Baba Ocağı, Kayıkçı, Ömerçip, Dikkat Bebek Var ve Kaçıklık Diploması gibi birçok dizi ve filmlerde rol aldı. Önemli rolleri arasında yer alan Cennet Mahallesi’nde Fatoş, Baba Ocağı’nda Gülsüm, Güzel Köylü’nde Nurten, Hanım Köylü’de ise Elmas karakterlerini canlandırdı. 2016-2107 itibaren ATV ekranlarında “Gözüm Sende” adlı programı sundu.

Özel yaşamı
Aylin Kabasakal 2009’dan bu yana Best Model Of The World)-Türkiye 2001” finali ikincisi manken Nazif Sevim ile evli ve Serhan (d. 2012) adında bir erkek çocuk annesidir.

Filmografi

  • 2016 – Hanım Köylü (Dizi)
  • 2014 – Güzel Köylü (Nurten) (Dizi)
  • 2011 – Eş Ruhumun Eş Zamanı (Sinema)
  • 2008 – Görgüsüzler (Fatoş) (Dizi)
  • 2008 – Baba Ocağı (Gülsüm) (Dizi)
  • 2004-2007 – Cennet Mahallesi (Fatoş) (Dizi)
  • 2003 – Ömerçip (Müşteri) (Sinema)
  • 2001 – Çifte Bela (Yazgülü) (Dizi)
  • 2000 – Dikkat Bebek Var (Ebru) (Dizi)
  • 1998 – Kaçıklık Diploması (Ruh Hastası) (Sinema)
  • 1998 – Kayıkçı (Sinema)
  • 1997 – Ruhsar (Dizi)
  • 1997 – Dostlar Pasajı (Dizi)
  • 1996 – Tatlı Kaçıklar (Dizi)