Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

Yasemin Çonka Kimdir
Yasemin Çonka Kimd..

Yasemin Çonka, (18 Şubat 1972, İstanbul) Türk aktris ve sunucu.

Ailesinin tek çocuğu olan Çonka, İstanbul Maltepe’de büyüdü. 1993 yılında, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bolümü’nden mezun oldu.

Radyo Sport’ta spikerlikle başlayan kariyerine Radyo Fener’in müdürlüğü ile sürdürdü. Tahir Çonka ile evlenip Amerika’ya gitti, iki buçuk yıl orada kaldı. 1996-1998 yıları arasında Amerika California’da Monterey Peninsula College, Monterey-California, English Language’de okudu.

ABD dönüşünde başrollerinde Türkan Şoray ve Şener Şen gibi ünlü oyuncuların yer aldığı İkinci Bahar (1998 – 2001) adlı dizide Melek karakteriyle ilk önemli çıkışını yaptı. Birçok dizi ve filmde rol alan Çonka, son önemli rollerinden biri de Nazlı karakteriyle Rasim Öztekin, Özlem Türkad Şoray Uzun, Ayşe Tolga ve İlker Ayrık gibi isimlerle 6 sezon süren Seksenler (2012-2017) adlı dizide yer aldı.

Yapımcılığında eşi Tahir Çonka’nın da olduğu Yaşamak Güzel Şey adlı filmle ilk sinema başrolünü oynadı (2017).

Özel yaşamı
Yasemin Çonka eski asker ve film yapımcısı Tahir Çonka evli, Sarp (d.1998) isminde bir erkek çocuk annesidir. Çonka Fenerbahçe taraftarıdır.

Filmografi

  • Yaşamak Güzel Şey (2017-sinema)
  • Yapışık Kardeşler (2014-sinema)
  • Benim Dünyam (2013-sinema)
  • Seksenler (2012-2017-tv dizisi)
  • Gönülçelen (2010-tv dizisi)
  • Devrim Arabaları (2008-sinema)
  • Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım (2008-sinema)
  • OKS Anneleri (2007-tv dizisi)
  • Rüya Gibi (2006-tv dizisi)
  • Hırsız Polis (2005-tv dizisi)
  • Bıyık (2004-kısa film)
  • Bir İstanbul Masalı (2003-tv dizisi)
  • Aşk Meydan Savaşı (2002-tv dizisi)
  • Hayalköy (2002-tv dizisi)
  • Yeditepe İstanbul (2001-tv dizisi)
  • İkinci Bahar (1998 – 2001-tv dizisi)
  • Bizim Ev (1995-tv dizisi)

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 28/12/2017
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu
  • Görüntülenme: 325

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: